Fotókiállítással is várja az érdeklődőket a nagycenki Széchenyi-kastély. Herr József fotográfus „Valaki jár a fák hegyén…” című tárlata péntek óta látogatható.

A Pendelyes Táncegyüttes és a Fajkusz Banda közreműködésével nyitották meg pénteken Herr József képkiállítását a nagycenki Széchenyi-kastély belső udvarában. A tárlatot eredetileg a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával mutatták volna be a nagyközönségnek, ám a megnyitót a koronavírus-járvány meghiúsította. Az Eszterháza Központ ügyvezetője, Egresitsné Firtl Katalin köszöntőbeszédében méltatta többek között a kulturális élet újraindulását is.

 

 - Újraindulás idejét éli minden hely, amely értéket őriz. Az újraindulás idejét éli minden hely, amely a kultúrának, művészetnek ad otthont. A Széchényi-örökség az elsők között nyitotta meg parkját, majd beltereit. Öröm, hogy most újra közösségi eseményre is sor kerülhet - hangsúlyozta az ügyvezető.

Herr József és Sipos Ferenc, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület elnöke hosszú évekre visszanyúló barátsága is hozzájárult ahhoz, hogy megszülethetett a kiállított anyag, olyan képekkel, amelyek magyarságunkat reprezentálják egy-egy megmerevített pillanatban.

 

Herr József, fotográfus a SopronMédiának elmondta:  huszonöt éves kapcsolat köti a Pendelyes Táncegyütteshez és Sipos Ferenchez, s azóta rengetegszer fotózta őket, a nagycenki kiállításra pedig olyan fotóanyagot állított össze, ami egységes képet tud nyújtani a látogatóknak a táncegyüttes munkájáról. 

 

Sipos Ferenc megnyitóbeszédében felidézte a közös alkotás legkiemelkedőbb pillanatait, azokat a művészeti élményeket, amiket Herr József megörökített a fotókon. A képeket az érdeklődők augusztus elsejéig tekinthetik meg a nagycenki Széchenyi-kastély kiállítótermében, a múzeum nyitvatartási idejében.