Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nagycenki Széchényi-örökség helyszínei 2019. november 1-jén, pénteken, Mindenszentek napján zárva tartanak.

***

Liebe Gäste,

wir möchten Ihnen mitteilen, dass die Erbschaft Széchényi am 1. November 2019 (Freitag) geschlossen ist.

***

Dear Guests,

we kindly inform you, that on the 1st of November 2019 (Friday) the Széchényi Heritage is closed.

 

 
2019. október 19-20.
Vadászlovaglás és ménszemle
 
Program:
2019. október 19.: Vadászlovaglás
2019. október 20.: 10.00 órától a nagycenki Széchenyi-kastély lovas pályáján Furioso-North Star ménvizsga. A lovak küllemi bírálata, előlovaglása és különböző szintű ménvizsgák.
 
A belépés díjtalan.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 

Nagycenki Széchenyi-kastély: kiállítás nyílik a Széchenyi-évfordulón 

Széchenyi-emlékek nyomában Európában címmel nyílik kiállítás a nagycenki Széchenyi-kastélyban a legnagyobb magyar születése évfordulója alkalmából – mondta el Egersitsné Firtl Katalin ügyvezető.

A tárlat anyaga 33 tablón mutatja  be a gróf Széchenyi István ifjúkori tanulmányi-, diplomáciai- majd alkotó-korának nemzetébresztő tevékenységét és utazásait- jelölt és még jelöletlen emlékeken, emlékhelyeken keresztül – mondta el a tablók anyagát összeállító, Magyar Emlékekért a Világban Egyesület (MEVE) elnöke, dr. Messik Miklós.

A dokumentum-anyagot az elmúlt években számos közintézményben, iskolában, könyvtárban, esemény alkalmával bemutatták Magyarországon, és külföldön is, – többek között -  Bécsben a Collegium Hungaricumban, Lyon-ban az AFHRA-ban, Párizsban a Institute Hongrois-ban.  

A kiállítása anyag  segítségével az érdeklődő 16 (mai) európai ország területén járhatja be az emlékhelyeket.

A nemzeti emlékhelyként számon tartott Széchényi-örökség küldetése Széchenyi életművét az előttünk álló időkben a jövő nemzedéke számára tettrekészségben átörökíteni, példamutatásban felmutatni – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az örökséghelyszínt fenntartó Eszterháza Központ ügyvezetője.

Hozzátette: célunk és egyben hazafias, becsületbeli, hitbeli és egyben nemzetépítő kötelességünk a Széchenyi-örökséget nemzeti zarándokhellyé tenni.

Széchenyi ma is korszerű államférfi, erkölcsi tartásában, személyes hitében és közéleti felelősségvállalásában egyaránt követendő példakép, amiz az idei évforduló kapcsán rendezendő kiállítás is megerősít – fogalmazott az ügyvezető.

Széchenyi-emlékek nyomában Európában dokumentumkiállítás a nagycenki Széchenyi-kastély nyitvatartási idejében látogatható október 20-ig.

2019. október 23.
Az 1956-os forradalom ünnepe a nagycenki Széchényi-örökségben

2019. október 23-án (szerdán) a Széchényi-örökség helyszínei térítésmentesen látogathatók.
A múzeum nyitva tart: 8.00-16.00 óráig. A pénztár 15.30 órakor zár.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

2019. szeptember 22. 10.00 órától

A SMAFC Lovas Szakosztálya sok szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a nagycenki Széchenyi-kastély lovas pályáján megtartandó CDN-B Díjlovagló Bajnokságra!

A verseny a Győr-Moson-Sopron megyei díjlovagló bajnokság fordulója, valamint a Magyar Imre Regionális verseny döntője.

A belépés díjtalan.